Inkubaattorit

Mitä seikkoja kannattaa huomioida CO2-inkubaattoria hankittaessa?

Uutta CO2-inkubaattoria hankkiessa on tärkeää miettiä, miten inkubaattorissa on huomioitu kontaminaatioiden ennaltaehkäisy ja millainen sterilointimenetelmä kannattaa valita.

Lisätietoa

Kammion valmistusmateriaali

Useimmiten kammio on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. PHCbi on patentoinut InCu-saFe® materiaalin, jota on käytetty kammion ja kaikkien sisäosien valmistukseen. InCu-saFe® on ruostumattoman teräksen ja kuparin seos, joka muodostaa germisidisen esteen pinnoille ja ehkäisee mikrobien kasvua. InCu-saFe® on korroosion kestävää toisin kuin kuparipinnoite eikä se myöskään värjäänny.

UV-valo vai HEPA filtterit

UV-valo tuhoaa tehokkaasti mikrobit inkubaattorin sisällä kiertävästä ilmasta sekä vesipannun veden pinnasta. Inkubaattorin ovea avattaessa sen sisälle pääsee huoneilmaa. UV-valo kytkeytyy automaattisesti päälle, kun ovi on ensin avattu ja sitten suljettu, ja estää tehokkaasti mikrobien kasvua kammion sisällä.

UV-valo korvaa kalliit ja säännöllistä vaihtoa vaativat HEPA-suodattimet, jotka keräävät kontaminantteja suodatinmateriaaliin. Jos kammio on kontaminoitunut esimerkiksi roiskuneella soluviljelymediumilla tai lialla, UV-lampun voi kytkeä päälle 24 tunnin ajaksi.

Inkubaattorin säännöllinen ja huolellinen puhdistus on tärkeää

Kannattaa tarkistaa, että sisäosat ovat helposti irrotettavissa ja pyyhittävissä, integroidut hyllyt helpottavat huomattavasti puhdistusta. Sisäosat puhdistetaan säännöllisesti 70% etanolilla. Tämän lisäksi inkubaattoriin voidaan valita joko H2O2- tai kuumasterilointi.

Avaa tästä CO2-incubators Cleaning Manual

Kuumasterilointi

Kuumasterilointi on yleisimmin käytetty sterilointimenetelmä. Sterilointilämpötilan tulee olla riittävän korkea (180°C). On tärkeää huomioida myös kuinka paljon inkubaattori tuottaa lämpöä sterilointisyklin aikana, varsinkin mikäli inkubaattorit ovat pinottuina. Käyttöä helpottaa huomattavasti, mikäli inkubaattorin osia kuten sensoria, ei tarvitse poistaa steriloinnin ajaksi. Kannattaa myös tarkistaa sterilointiin kuluva aika sekä onko uudelleen kalibrointi steriloinnin jälkeen tarpeellinen.

H2O2

Ainutlaatuinen H2O2-sterilointi on nopea ja validoitavissa oleva menetelmä. Siinä käytetään höyrystettyä vetyperoksidia sekä UV-valoa. Inkubaattorin kammio puhdistuu turvallisesti ja nopeasti, sterilointiaika on alle kolme tuntia. Puhdistus on äärimmäisen tehokas, tärkeimmät epäpuhtaudet vähenevät vähintään Log 6 eli 99.9999%.

Lue lisää kuumasterilointi vs. H2O2-sterilointi

Asiakkaidemme keskuudessa suosituin CO2-inkubaattorimalli MCO-170AICUVH

  • Dual IR CO2 sensor
  • InCu saFe® copper-enriched stainless steel interior
  • Standard Safe Cell UV® with NEW increased UV lamp life
  • H2O2 Decontamination Board
  • Electric door lock
  • Integrated shelf supports
  • Full colour LCD touch screen
  • Classified as ISO class 5.0 for usage in a cleanroom
  • Certified as a Class IIa Medical Device (93/42/EEC and 2007/47/EC) for medical use

CUSTOMER TESTIMONIAL MCO 170 Series- The Inserm Unit, Institute of Regenerative Medicine Biotherapy (IRMB), France:

Steady progress in regenerative medicine with precise temperature control

Verkkokaupastamme löydät laajan valikoiman PHCbin inkubaattoreita:

Ota yhteyttä, niin katsotaan teille sopiva ratkaisu.